Framgång – vad innebär det för mig?

Av Gunnel Saric

OLYMPUS DIGITAL CAMERASöker jag yttre eller inre framgång? Och vem låter jag definiera min framgång, jag själv eller min omgivning? Har jag hamnat i framgångsfällan, där jag låter omgivningen bestämma vad som är framgång? 

Om jag vill ha framgång tror jag det är viktigt att svara på ovanstående först, innan jag gör en handlingsplan.

Personligen tror jag att det omöjligt att få en hållbar framgång om drivkraften inte kommer från mitt inre, mitt hjärta. Att det viktigaste är att jag gör det mitt hjärta önskar. Att använda alla mina resurser och begåvningar i min strävan att uppfylla hjärtats vilja.

För när jag tänker tillbaka inser jag att de gånger jag upplevt känslan av framgång är när jag utmanat mig själv – och klarat provet. När jag övervunnit rädslor och behov. Visst har vissa av mina utmaningar kommit utifrån – kanske de flesta, tidigare i mitt liv – där man inte riktigt räknas om man inte har en universitetsexamen, är slank, representativ, talförd och har kreativitet, personlig utstrålning och drivkraft. Helst också rik och i en maktposition.

Yttre framgång.

Men vad spelar det för roll om jag blir rik, får makt, blir känd – om denna framgång inte kommer från mig själv, mitt hjärtas önskan och visdom?

Ingen, som jag känner det i dag.

Verklig framgång är när jag har möjlighet att göra det jag mest älskar. När jag får dela med mig av min livsresa, mina erfarenheter. När min önskan att sprida kunskap, ljus och kärlek når ut till de som behöver det. De som vill ta emot.

Med andra ord; framgång, för mig, är att vara upplyst. Att vara ett ljus i mörkret – ett ljus bland många.

Visst blir jag, och min vän Egot, glad om detta också innebär framgång i samhället. Att t.ex. boken om Min vän Smärtan når ut till så många som möjligt. Till alla som behöver bli vän med sin smärta (vilket jag tror är många).

Men, personligen, känns det mindre och mindre viktigt att själv få ett erkännande så länge budskapet når ut till – och kan förändra – minst en människa. Trots att jag inte längre tror att jag är rädd att axla kraven som kan komma efter en publik framgång. Ja, jag har varit rädd för framgång, av flera orsaker som jag nu mestadels förstår. Vissa skelett finns kvar, men jag har bestämt att plocka fram dem för alla den dagen det behövs – om det gör det.

Så, kanske når jag också yttre framgång på köpet när jag först fått inre?

Och när jag nått den inre, det kan bara jag veta.

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

One thought on “Framgång – vad innebär det för mig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.