Från dröm till verklighet

Av Camilla Martin

Cow Woman 2013Vi är många som sitter med våra drömmar och visioner. Vissa slås ner och blir missmodiga och tänker hur de skall komma vidare, andra börjar göra saker. Hur fångar man sin dröm när livet går upp och ner? Sex bokstäver kan styra oss: ”rädsla”. Detta ord förstör så otroligt mycket för många människor. Rädsla är ett litet ord, bara sex bokstäver men kan ha en otrolig makt över hur människor gör sina val och lever sina liv.

Författarinnan Malin Forsman har givit ut tre böcker och skriver på sin fjärde bok, berättar om vikten av att förverkliga drömmar.  Malin som själv är orädd menar att om man har haft en urholkad och kärleksfattig barndom så tar det lång tid att bota. Hon är tacksam att hon själv haft en lycklig barndom och fått mycket kärlek. För från den har hon hämtat kraft när det blåst hårda vindar under livets resa. Det är enligt henne dock viktigt att man vågar ta för sig oavsett vad man har varit med om i det förflutna.
– Vi lever här och nu och dansar en så kort stund på denna jord, så det är bara att passa på att ta för sig, säger Malin.

Hon menar att utan våra drömmar har vi inga visuella krafter, för att se vad som kan hända oss och ge oss någonting. Malin tror att det är viktigt att man vågar drömma. Hon drömde om USA redan som sjuåring. Malin åkte till USA som sextonåring, älskade deras mentalitet och kände sig som hemma. Hon anser att man i USA lever mer i nuet.

Rädsla för att misslyckas
Har du gjort det säkra valet istället för det rätta valet? Är vi rädda? Tänker vi ens på det? Det kommer alltid finnas de som inte gillar vad du gör, tycker och tänker, eller dina drömmar och framtidsmål.
– Fokusera inte på vad andra tycker utan det är bättre på att fokusera på målet istället. Man behöver inte lägga så mycket tid på att tänka på om folk tycker om en eller inte.

Styrkan är alltså enligt henne att vara sig själv och idag är det mer tillåtet att vara det, menar hon. Alla har vi våra ursäkter och ibland väljer vi att ta på offerkoftan för att skylla på andra saker utanför oss själva. Vi skyller på många saker som dålig ekonomi, arbetslöshet eller något annat. Men om man tänker efter har många kända personer haft det riktigt tufft men ändå haft sitt mål i sikte, tillägger hon.

Modet att prata om det som är annorlunda 
Precis som andra har Malin Forsman haft det jobbigt också. Hon har haft låg lön i olika perioder i livet, fått arbeta hårt. Hon är både bipolär och hon har haft ätstörningar vilket hon skriver om i sin första bok Född Hungrig. Hennes man har också varit sjuk i perioder vilket så klart varit stressande, men hon har ändå försökt hålla sina drömmar levande. Malin har exempelvis funnit sitt drömboende på Drottningholm, studerat vid Poppius Journalistskola och Calle Flygares teaterskola. Hon har även bott på Hawaii,
i Kalifornien och studerat drama i Hollywood.

Det är ödets väg och det är en mening med allt på många sätt menar Malin. Men ibland kanske man tar fel väg så det blir försenat. Malin tror ändå på ödet.
– Alla människor behöver omfamna det man har och göra det bästa man kan av det, säger Malin.

Många döljer vem de är, lever man ut sin personlighet kan man visserligen få kritik men man är mer sann mot sig själv. Det gäller enligt henne att alltid hålla distans och strunta i om alla inte gillar en. Man klarar vad som helst om man har riktiga vänner som älskar en.  Malin anser att hennes energi kommer från det bipolära som hon ser som en gåva som ger henne enorm energi. Hon använder det som en kraft i sitt skapande. 

Sociala medier
Facebook har betytt en hel del för Malin.
– Ja, det har varit en fantastisk social plattform att hitta gamla vänner men också en del nya. Även om mina bästa vänner redan finns i mitt liv, så tror jag på en dörr på glänt för nya möjligheter.

Malins tips för att förverkliga dina drömmar: ”Inse att du är unik och kraftfull! Du har talang, bejaka dina gåvor. Satsa på dig själv och var inte rädd. Var smart så du inte råkar illa ut. Och tro alltid på dina egna drömmar. De kan ingen ta ifrån Dig! Go for it…”

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.