Gemenskap

Av Eva-Christin Arkenlund

Att uppleva sig och kalla sig – social Ja, det handlar om sociopsykologi!

Eva-ChristinVårt beteende styrs efter olika situationer som vi befinner oss i. Förr i tiden levde dem flesta mer utanför storstaden i mindre samhällen eller rent av på landet på en gård. Vår interaktion med omvärlden var begränsad både fysiskt och via sociala nätverksforum. Den urbana utvecklingen har ökat vår kognitiva utveckling i rask takt.

Vårt ökade sociala förhållningssätt och möjligheter i nutid, vid interaktion, både fysiskt och via internet, ökar vår intelligens, i kombination med medveten kunskap kring påverkan av kost och hälsa där en sådan praktiseras. Ju mer vi utbildar och bildar oss, ju mer vi tar del av andras sociokulturella kompetenser, ju mer ökar vi vår egen intelligens, detta är en ny vetenskap som forskats fram, och jag finner den glädjande att förmedla. Tänk att det nu är vetenskapligt bevisat att ju större gemenskap vi upplever och deltar i, ju klokare blir vi! Att få känna gemenskap – att få utvecklas tillsammans med andra, och samtidigt bli mer intellektuell, är en rikedom.

Detta medför att vi förändrar våra gener och för dem vidare, att människan helt enkelt bidrar till att utveckla sin intelligens i förhållande till hur kunskapsintresserad och inspirerad hon är, och har möjlighet till att praktisera.

Vi ökar vår högre medvetenhet när vi är innovativa och intresserade av inspiration,  till ökad konkret kunskap, vi skapar glädjande en ökad medveten utveckling som bidrar till att bli social och öka kunskaperna inom interaktion med andra via nätverkande och i fysiska möten.

Vad är större glädje än den vi kan få genom att dela med oss av gemenskap till andra och samtidigt känna att vi är både givare och mottagare av glädje?

Eva-Christin Arkenlund, pedagogisk utvecklings-/relationsstrateg

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.