Hantverket att sätta upp och att nå sina mål

Av Eleonore Hammare

Jag har under många år arbetat med mig själv och med människor i min omgivning (utifrån mitt yrke som chef/ledare och mentor) med metoder för och i praktiken att sätta upp och jobba med målsättningsarbeten och att sedan också verkställa målen. I och med detta så har jag insett att jag har en hel del kunskap och erfarenhet att dela med mig av och det gav inspiration till att medverka i boken ”Över mållinjen”.

Jag är fast övertygad om att vi människor, generellt sett, mår bättre när vi regelbundet reflekterar över livet, vart vi är, vad vi vill och funderar igenom hur vi kan nå dit vi vill. Vi har så mycket inneboende kraft som vi av olika skäl inte låter komma ut. Jag sätter själv regelbundet upp mål för min egen utveckling som människa. Jag utvärderar minst en gång om året hur jag mår, vart jag står i livet, hur mina relationer är och hur jag har det på jobbet. Utifrån de olika delarna får jag fram en nulägesbild av helheten för hur jag har det just nu i livet och vad jag vill uppnå framåt. Det handlar om medvetenhet om hur jag vill leva mitt liv och inte bara låta livet passera eller riskera att hamna i en känsla av att vara ett offer för omständigheter och för andras viljor. Det handlar om att jag tar ansvar för min egen utveckling.

Mina bästa tips för att lyckas nå sina mål är att fylla på med mål som är dina egna, som berikar ditt liv och ger energi. Det handlar om att fylla på med roliga saker istället för att försaka. Fyller du på med roliga saker så minskar tiden för de ”tråkiga” sakerna per automatik. Och allt det som ”måste” bli gjort, det blir gjort ändå. Välj mål som attraherar dig, som är väl grundade i dig själv och där du har en god, varm känsla när du tänker dig in i hur det kommer att kännas när du uppnått målet!

Jag är en skrivande människa och tycker mycket om det skrivna ordet. Jag skriver regelbundet, dels i jobbet och då mest rapporter och information och dels privat. När jag skriver privat så handlar det om ledarskap eller fiktiva noveller, bloggar eller andra texter. Skrivandet är en del av mig.

E-postadress: eleonore.hammare@gmail.com
Webbsida: www.maskrosjoggarna.se

 

I december lanserar Ariton Förlag boken ”Över mållinjen”, en antologi där 20 kvinnor delar med sig av sina erfarenheter om målsättning. Eleonore Hammare medverkar med kapitlet ”Att sätta mål – en del av livets hantverk”.

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.