När Fröken Tvivel knackar på

Av Linda Frithiof, sångerska och låtskrivare

Igår var det en härlig dag då allt gick vägen. Vi jobbade i musikstudion med de nya låtarna och sången satt som en smäck. Vi smidde planer och strategier för vårt projekt och ett telefonsamtal lovade nya möjligheter och tände förhoppningarnas ljus i våra ögon. Den där ljuvliga känslan av medvind och doften av framgång infann sig och det kändes som om självaste solen sa att ikväll stannar jag uppe en stund extra och lyser bara för er.

Idag är det vardag igen, med allt som ska genomföras och levereras. Tonerna som ljöd så fantastiskt igår har tappat sin magi. Den nya möjligheten som var så nära att vi kunde ta på den, försvann lika fort. Då ringer det på dörren. Där står Fröken Tvivel med en korg kakor som hon sträcker fram till mig. I samma stund som kakan smälter i min mun, växer tvivlet på allt jag håller på med och min livliga optimism avstannar. Var det verkligen så bra det vi åstadkom igår? Kommer vi lyckas? Är det någon mening att ens försöka? Hur kan känslan ha förändrats så snabbt? Förtrollningen är bruten.

Har jag upplevt det här innan? Ja, men visst. Det är till och med ofta så i en skapandeprocess. Ändå glömmer jag det från gång till gång. Berg-och-dalbanan med glädje och tvivel. Men vid eftertanke, vad skulle det bli utan den? Platt mark endast. Utan berg och utan dal, inga färgrika kontraster. En värld i gråtoner? Kanske är den dystra vardagen en nödvändig paus i den annars adrenalinstinna kreativa processen?

Dagen går och sakta börjar nyanser framträda i bilden. Jag ser guldkornen i låtarna, men också delarna som är ”sådär” och som jag nog kan jobba på lite till. Detta är ju ändå väldigt spännande, vi har uppfunnit något nytt.

Jag plockar så sakteliga upp mig själv igen och tycker att det ändå går hyfsat bra med våra projekt. Mina medarbetare, som jag i morse nästan var på väg att döma ut som naiva idioter som gått på min optimistiska vision, ter sig åter som de kompetenta och härliga personer som de egentligen är. Min färd fortsätter, resan mot mitt mål har ju trots allt bara börjat. Just nu känns det fantastiskt, men jag är väl medveten om att Fröken Tvivel kommer att besöka mig med jämna mellanrum. Okej, hon får utmana mig och tvinga mig att stanna upp. En dag kanske jag tackar henne för hjälpen.

 

Lyssna gärna på Linda när hon blir intervjuad i podden Över en fika om personlig utveckling.

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.