Så får du framgång under det nya året

Av Kelly Odell – författare till boken Mänskligt Ledarskap  

Varje år de senaste åren har jag reviderat mitt förslag för framgång under det nya året. Jag hoppas ni gillar årets version.

Kelly OdellSom barn åkte vi ibland på bilsemester.  Det var vanligt att vi åkte över hela USA för att komma fram till något resmål.  Min mor var musiklärare och min syster och jag växte upp med sång.  När vi gjorde dessa långa bilresor kunde vi sjunga oavbrutet i timmar.  Vi sjöng varje låt från varje Broadwayoperett och alla andra låter vi kunde komma på.  Vi sjöng alltid i 3 stämmor. Min mor, min syster och jag stod för sången och pappa åtog sig rollen som publik (han var en av dem få personer jag har känt som verkligen inte kunde sjunga).

Idag, fyrtio år senare, har jag bara suddiga minnen av våra resmål. Jag kommer inte ihåg så många detaljer från Disneyland eller av att vara sjösjuk på en fiskebåt i Oregon. Men mina minnen av att sjunga, skratta, prata och även bråka i bilen på dessa resor är lika tydliga för mig idag som om de hände igår. Om någon någonsin har sagt dig att resan är viktigare än destinationen, är det sant.  Jag misstänker att de olika milstolparna i våra liv, viktiga som de ibland kan uppfattas, kommer att blekna med tiden men de vägar vi tog för att nå fram till dessa milstolpar stannar med oss för alltid.  Njut av resan!

  1. Bestäm dig för att vara lycklig! Det är inte magi. Att bestämma sig för att vara lycklig kommer inte automatisk att göra dig lyckligare och det kan ibland kräva hårt arbete. Men att bestämma att du vill vara lycklig och att du förtjänar att vara lycklig är första steget som leder till att du fattar de rätta besluten och utföra de handlingar som flyttar dig i rätt riktning.
  1. Förlåta! Förlåt andra och kanske svåraste av allt, förlåt dig själv.
  1. Forstätt att lära. Var nyfiken. Ställ flera frågor och lyssna verkligen när människor talar.  Prata med främlingar. Läs flera böcker.
  1. Engagera dig i något frivilligt utanför jobbet. Kanske barnens fotbollslag, en välgörenhetsorganisation, din kyrka eller en scoutkår. Vad det än är du väljer så se till att engagera dig ordentligt och investera din tid.
  1. Motionera regelbundet. Du behöver inte vara fanatiker! Lite regelbunden fysisk aktivitet kan göra stor skillnad i både din fysisk och i ditt mentala välbefinnande.
  1. Arbeta inte för pengar. Arbeta för tillfredsställelse och stimulering. Pengar löser sig.
  1. Om du befinner dig i en dålig situation, t ex på jobbet eller i en relation, gör en plan för att ta de nödvändiga stegen för att förbättra situationen eller för att hitta något bättre. Om du befinner dig i en bra situation, investera mer av dig själv i den.
  1. Spendera mer tid med familj och vänner. Och när du är med dem, försök att verkligen vara ”med” dem. Det betyder att stänga av eventuella problem som rullar runt i huvudet på dig. Det betyder också att stänga av TVn och mobiltelefonen en stund och bara vara.  Undvik inte människor du inte gillar. De hjälper dig att lära dig mycket om dig själv.
  1. Arbeta hårt! Se upp för de enkla lösningarna. Att skapa något av värde är svårt oavsett om det gäller en målning, en karriär, en relation eller ett liv.
  1. Denna stund är den enda stund du har och den kommer inte tillbaka. Gör det mesta av den! Det förflutna är det förflutna och om du har tur nog att ha en framtid kommer den till stor del att vara resultatet av hur du har använt summan av alla små stunder precis som den här stunden nu.

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.