Var är Motivationen!?

Av Pernilla Helmersson
Access Consciousness Facilitator

Hur många gånger använder vi motivation emot oss? Jag vet det låter konstigt! Men tänk om vi många gånger aldrig börjar det där projektet eller söker det där drömjobbet i rädslan av att misslyckas? Så vi motiverar oss genom att inte ens börja för då behöver vi ju heller aldrig vara ett misslyckande. 

Jag anser att motivation är utanför dig. Kanske är det den där lönen, kanske är det mat eller det där huset du kommer kunna köpa efter si och så många år. Hur skulle det vara att hitta motivationen inom dig i stället? För är det inte väldigt lätt att ”tappa” motivationen när vi söker den utom oss? Hur mycket driver saker och pengar oss egentligen? Tänk om glädjen över det du gör är det som driver dig? Finns det något du gör där du helt glömmer bort tiden kanske glömmer du till och med bort att äta?
Kan du minnas något tillfälle när det hände? Vad ska till för att du ska skapar mer av det? Vad är roligt för dig? Vad går du i gång på?
Tänk om pengarna, drömjobbet, drömhuset och allt det andra som tidigare motiverat dig kommer av bara farten när du gör det du blir glad av?
Hur mycket roligare skulle det inte vara för oss alla om vi gjorde det som kommer lätt för oss, gör oss glada och som framförallt får oss att må bra! Hur skulle världen se ut då??

Så mitt råd är att slopa motivationen och i stället ställa dig själv frågor som öppnar upp för mer medvetenhet om vad du skulle blomstra av att göra! Vad mer är möjligt då?

www.pernillahelmersson.se

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.