Vilken är din största utmaning?

Av Urban Blixt

Innebörden av att du vet var du står just nu är att du är bättre rustad att klara dina aktuella utmaningar. Vet du vad som är din största utmaning just nu? Finns det något som hindrar dig från att nå ditt mål?

Sätt dig någonstans där du får vara ostörd eller bolla med en kollega. Besvara frågorna:

  • Vad vill jag uppnå?
  • Vilka hinder finns?

Och för varje hinder:

  • Varför är det ett hinder och vad kan jag göra åt det?

Ibland kan det kännas som att vissa utmaningar är för stora, men med planering, disciplin och tålamod är nästan inget omöjligt. Tänk bara efter om dina prioriteringar är rätt innan du går vidare. Det är inte meningsfullt att kasta bort din möda på orsaker som är bortom din kontroll.

Om du inte kan gå den väg du hade tänkt, gå en annan. Rita upp en strategi för hur du kan ta dig framåt steg för steg – delmål för delmål – hela vägen till ditt övergripande mål. Och glöm inte att planera in även sådant som är kul när du ändå håller på med att staka ut din framtid. När det är roligt är det också lättare att göra de ansträngningar som behövs.

Nu när du känner till dina hinder och har tänkt på hur du kan klara av dem har du större chanser att uppnå dina mål utan frustrerande avbrott och onödiga omvägar.

Gästkrönikör

CoachingGuiden bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.